Star Realms, un joc ràpid, divertit i portàtil per a dos jugadors

Un 1 vs 1 de mecànica deck-building game

Des del llançament del Dominion l’any 2008 són molts els jocs que han incorporat la mecànica de baralles construïbles (Deck-building game en anglès). Tal com ja us vàrem comentar en l’article 3 jocs després del Catan, aquesta mecànica es caracteritza perquè tots els jugadors comencen la partida amb exactament les mateixes cartes a la seva baralla i a partir d’aquí l’expandeixen adquirint cartes segons l’estratègia que vulguin seguir.

Aquesta mecànica ha estat adaptada de moltes formes diferents. Hem trobat jocs on els jugadors competeixen els uns contra els altres, jocs cooperatius on es lluita contra un enemic en comú, jocs que l’incorporen com una mecànica més del joc i altres variants. Star Realms ha sorprès en el món juganer doncs han adaptat la mecànica a un combat 1 vs 1 com si d’un joc de cartes competitiu es tractés.

Star Realms

De jugadors del Hall of Fame de Magic: The Gathering

Aquesta similitud amb els jocs de cartes competitius l’entenem quan veiem la trajectòria dels seus creadors. Darwin Kastle i Rob Dougherty són jugadors experts de Magic que han arribat al seu Hall of Fame.

Un altre dels aspectes que pren dels jocs de cartes competitius és el fet que les cartes estan separades per faccions (representats per colors diferents). Cada facció té una estratègia molt marcada i és important saber decidir quines incorporar a la teva baralla.

Star Realms

Ràpid i divertit

Star Realms és un d’aquells jocs que no requereix gaire explicació abans de jugar la primera partida. Cada jugador comença amb 50 punts d’autoritat (vida) i guanya el primer que deixi a 0 al rival. En el teu torn pots jugar totes les cartes, fer totes les seves accions i comprar totes les cartes que vulguis sempre que les puguis pagar.

Tot el mal que sumin les cartes jugades s’acumula i es fa al rival o a les seves bases en les quantitats que decideixis. Una partida dura al voltant de 10 minuts pel que mai en faràs només una si que el joc t’absorbeix i acabes encadenant les partides.

Star Realms

Assequible, portàtil i expansible

Dos dels aspectes que han contribuït a l’èxit del joc són el preu i la mida de la caixa. El joc té un preu de venta al públic de només 15 € i la caixa es pot ficar a la butxaca. Això et permet gaudir a qualsevol lloc d’un joc increïble.

A més el joc et pot expandir adquirint baralles addicionals. Amb una caixa juguen dos jugadors, però amb dues ja poden jugar quatre i amb tres poden arribar a jugar sis jugadors amb modes de joc especialment pensats per al multijugador.

Star Realms

Star Realms

Nº de jugadors: 2
Edat: 12+
PVP: 15 €
Editorial: Devir
Autors: Darwin Kastle i Rob Dougherty
Disponible per provar a Via Lúdica.