Loony Quest, aventures per dibuixar

Un joc d'agilitat i orientació espacial per a tota la família

Aquest 2015 hem vist com s’han llançat al mercat una gran varietat de títols. Jocs per nens, jocs per adults, jocs familiars... D’entre totes les novetats sempre hi ha alguna que per algun motiu aconsegueix enamorar-nos. Aquest és el cas del Loony Quest. Un joc que va sortir a principis d’any i que es va esgotar ràpidament. Fa molt poc ha arribat la reedició i aquest serà sense cap mena de dubte un dels jocs d’aquest Nadal.

Loony Quest

Un joc d'agilitat

Loony Quest és un joc en el que anirem avançant completant missions. El joc està dividit en set mons diferents cadascun amb els seus nivells corresponents. Del primer al sisè món ens trobem sis nivells per món i l’últim només en té quatre.

El primer que haurem de fer serà triar en quin món volem jugar. Un cop ens haguem decidit començarem a jugar pel primer nivell. Cadascun d’aquest nivells ens proposarà una missió que ens permetrà guanyar punts d’experiència. Per superar les missions haurem de dibuixar en la nostra pantalla transparent i després comprovar el resultat posant la pantalla sobre la làmina de la missió. 

Loony Quest

Aquí veiem un exemple de missió.

En aquesta missió hem d’intentar enllaçar amb una única línia els punts inferior esquerra i superior dret de la pantalla. Si ho aconseguim sumem tres punts. A més pel camí podem agafar estrelles, bombes i llamps. Per cada estrella que toquem ens emportarem un punt de victòria. Les bombes ens donaran penalitzacions per a la següent missió i els llamps bonificacions. Per tant hem d’intentar evitar les bombes A cada nivell també trobarem enemics i obstacles que ens faran perdre punts si els toquem. En aquest cas si toquem a un dels enemics enganxats als coets perdrem dos punts. Les pedres ens faran perdre un punt. Aquest seria el traçat òptim. 

Loony Quest

Però no sempre ens resultarà fàcil doncs haurem de posar a prova la nostra visió espacial. Haurem de prendre mesures mentalment i intentar evitar els obstacles.

Varietat de missions

Trobarem diferents tipus de missions en el joc. Haurem d’unir els punts, arrossegar claus fins gàbies tancades, encerclar els objectius de la missió sense tocar-los, fer punts que toquin als nostres rivals... Fins i tot trobarem missions on haurem de memoritzar prèviament el recorregut i després dibuixar-lo de memòria. En alguns casos també augmentarà la dificultat i si toquem els obstacles directament no puntuarem. 

Loony Quest

En aquesta missió haurem d’enllaçar les bombes amb l’enemic en quatre traços diferents. A més encerclar el foc sense tocar-lo també ens permetrà puntuar, però si toquem una de les pedres perdrem i no puntuarem. Hem d’anar amb molt de compte!

Penalitzacions i bonificacions, una manera d'animar la partida

Les penalitzacions i bonificacions que anem guanyant serviran per animar la partida. Les bonificacions ens permetran acumular punts extra, salvar-nos en cas de tocar obstacles i molestar als rivals. Trobarem pells de plàtan que llençarem sobre la pantalla dels nostres rivals per entorpir-los, escombres per passa’ls-hi bombes i mosquits que hauran de mantenir en equilibri sobre els seus retoladors.

Les penalitzacions en canvi no ens deixaran doblegar el colze, haurem de dibuixar amb la ma contrària a la dominant, amb un ull tancat o fent pinça... En general seran efectes que ens complicaran la partida. 

Loony Quest

Nº de jugadors: 2-5
Edat: 8+
PVP: 30 €
Editorial: Asmodee
Autor: Laurent Escoffier i David Franck
Disponible per provar a Via Lúdica