Letra a Letra, troba les paraules

Un joc per desenvolupar la nostra habilitat lingüística

Per primera vegada en el nostre blog us portem un joc de l’editorial Thinkfun. Un joc de cartes que ens permet treballar les nostres habilitats d’agilitat visual, percepció i llenguatge. Ideal per jugar en família i amics.

Letra a Letra

Paraules amagades

Letra a Letra consisteix en cent cartes amb tres cercles de color per un costat i un únic color per l’altre. En cadascun d’aquests cercles hi ha una única paraula escrita, però les seves lletres estan enganxades de forma que no es reconeixen ni l’inici ni el final. A més pot ser que estigui escrita tant en sentit horari com en sentit antihorari.

La mecànica del joc és molt fàcil d’aprendre. Es posa la pila de cartes sobre la taula i tots els jugadors a l’hora han de buscar la paraula que es troba amagada en el cercle negre.  Qui la trobi abans guanyarà la carta com a punt i la deixarà davant seu donant-li la volta de manera que es mostri el color de darrera. La següent paraula s’haurà de buscar en el cercle d’aquest color mostrat.

Aquesta seqüencia es repeteix fins que un jugador aconsegueixi deu cartes. Aquest serà el guanyador. Opcionalment també es pot jugar fins que s’hagin repartit totes les cartes.

Letra a Letra normas

Realitzant un duel

Si dos jugadors troben la paraula amagada en una carta a l’hora llavors es produeix un duel entre ells. La carta que s’estava jugant s’aparta mostrant el color de darrera i només aquests jugadors jugaran la següent carta buscant la paraula en el cercle del color de la carta en la que han empatat. El jugador més ràpid s’emportarà ambdues cartes.

Letra a Letra

Increïblement divertit

El que més destaca d’aquest Letra a Letra és que és un joc increïblement divertit. Tothom entra a jugar en un moment i et deixa amb ganes de més. És accessible a tots els públics i a més ens serveix per entrenar les nostres habilitats lingüístiques.  Tenim paraules de tots tipus que ens ajuden a desenvolupar el nostre vocabulari.

Si volem pujar el nivell de dificultat i de riallades sempre podem intentar despistar als altres suggerint pistes falses sobre la paraula que estem buscant. Així només els jugadors amb un nivell de concentració molt alt estaran al nivell de la competició.

Letra a Letra

Nº de jugadors: 2+
Edat: 10+
PVP: 15,50 €
Editorial: Thinkfun
Autors: Joe Herbert i Dave Herbert
Disponible per provar a Via Lúdica.