Kerala, el camí dels elefants

Un preciós joc familiar

La jove editorial SD Games ha irromput amb molta força en el mercat nacional. Després d’uns mesos d’aturada després del Nadal ens tornen a portar títols molt destacats. Avui us parlem de Kerala, una d’aquestes novetats que ens ha entrat pels ulls gràcies al seu fantàstic disseny artístic i que ens ha emocionat amb la seva mecànica.

Kerala

Una senzillesa meravellosa

Kerala forma part d’aquell conjunt de jocs que ens captiven a partir de la seva senzillesa. Molt poques normes i molt fàcil d’aprendre, però a la vegada amb molta profunditat i molta interacció entre jugadors.

L’objectiu del joc és crear una plataforma pel festival dels elefants que mostri tants símbols d’aquest animal com sigui possible a l’hora que inclogui tots els colors en harmonia. Hi ha cinc colors en total en el joc i s’ha d’aconseguir que la plataforma contingui els cinc colors, però sense dispersar-los. Es permet com a molt una zona de cada color amb l’única excepció del color propi de cada jugador. D’aquest se’n permeten dues. 

Kerala

Un sistema de col·locació de llosetes

Cada jugador comença amb una lloseta del seu color amb els seus dos elefants a sobre. El jugador inicial agafa la bossa amb totes les llosetes amb les que es jugarà la partida i en treu tantes com número de jugadors. Aquestes seran les que estaran disponible per al torn. Llavors començant pel jugador inicial cadascú tria quina es vol quedar i la posiciona de forma ortogonal a un dels seus elefants. Després aquest es desplaça sobre la lloseta recent col·locada. El procediment es repeteix canviant el jugador inicial cada cop fins que ja no quedin més fitxes per col·locar a dins de la bossa.

Les llosetes sempre són d’un dels cinc colors del joc, però no sempre tenen dibuixos d’elefants (que serà la nostra principal font de punts al final de la partida) sinó que també n’hi ha amb efectes especials que no ens donaran punts directament, però potser ens ajuden a no perdre’n o a continuar jugant. Si la lloseta té un elefant dibuixat amb una fletxa podrem desplaçar un dels nostres elefants a on vulguem un cop l’haguem col·locada. Si en canvi té una lloseta dibuixada amb una fletxa ens permetrà desplaçar allà on nosaltres vulguem una de les nostres llosetes sempre que no estigui sota un elefant i que no provoqui que la plataforma es divideixi en dues parts.

Una última lloseta especial ens donarà punts extra només si aconseguim col·locar-la adjacent al color que ens indiqui.

Kerala

Presa de decisions

Com sempre en aquest tipus de joc és clau prendre les decisions encertades. No només hem d’aconseguir crear la nostra plataforma agrupant els colors sinó que també hem d’estar molt pendents del que necessiten els nostres rivals per intentar entorpir el seu joc i que facin el mínim de punts. A més dos cops per partida també tenim l’opció de passar i no agafar cap fitxa. Per fer-ho haurem de tombar un dels nostres elefants. Al final de la partida ens emportarem un punt extra per cada elefant que es mantingui en peu.

Sense cap mena de dubte un genial joc per gaudir amb la família i els amics.

Kerala

Nº de jugadors: 2-5
Edat: 8+
PVP: 34,95 €
Editorial: SD Games
Autors: Kirsten Hiese
Disponible per provar a Via Lúdica.