Halli Galli, a la recerca de les cinc fruites

Un joc d'agilitat visual i capacitat de reacció.

Molts autors tenen el seu estil de disseny i els agrada incloure mecàniques, temàtiques o elements característics en els seus jocs. Uwe Rosenberg, autor de l’Agricola, sol incloure mecàniques relacionades amb cultivar i menjar. Els jocs d’en Friedemann Friese solen començar per la lletra F (en versió original) i són de color verd. En Haim Shafir té predilecció pels timbres i els sol incloure en els seus jocs. Ja us vàrem parlar del Speed Cups i en aquesta ocasió us parlem del Halli Galli.

Halli Galli banner

Un joc ràpid i senzill

Halli Galli s’explica molt ràpidament i les partides duren molt poc. Es tracta d’un joc d’agilitat visual, agilitat de càlcul mental i capacitat de reacció. Tenim una baralla de cartes amb quatre tipus de fruites diferents. A cada carta hi ha entre una i cinc fruites del mateix tipus.

Es reparteixen totes les cartes entre els jugadors de manera equitativa i cadascú deixa el seu piló a davant seu sense mirar-lo. En el seu torn, cada jugador revelarà la carta superior de la seva pila deixant-la davant seu. D’aquesta manera tothom acabarà tenint a davant una carta. Si haguéssim de revelar una nova carta quan ja en tenim una revelada, haurem de col·locar la nova a sobre. Sempre mostrarem exactament una única carta.

El joc transcorrerà amb els jugadors mostrant cartes i en el moment en què entre les cartes visibles hi hagi exactament cinc fruites del mateix tipus tots els jugadors hauran de córrer a prémer el timbre. 

Halli Galli bodegón

Eliminant jugadors

El jugador més ràpid s’emportarà totes les cartes que s’havien revelat prèviament sumant-les a la seva pila. A mida que es vagi jugant hi haurà jugadors que es quedaran sense poder revelar noves cartes doncs les tindran totes girades davant seu. Tot i que no podran revelar noves cartes si que poden continuar jugant prement el timbre quan sigui el moment, però si algú s’avança i s’emporta les cartes que tenien a davant hauran quedat eliminats.

El guanyador del joc serà l’últim jugador que quedi amb cartes.

Halli Galli cartas

Controlant la situació

Estem davant d’un joc en el que hem d’estar molt atents tant a les cartes que es treuen noves com a les cartes que ja hi havia sobre la taula. En moltes ocasions es donarà el cas que hi hagi més de cinc fruites d’un tipus sobre la taula i en tapar una carta en quedin exactament cinc. Altres vegades ens sortirà directament una carta amb cinc fruites i haurem de córrer a prémer el timbre, però és molt important no precipitar-se. Si el toquem quan no toca, haurem de donar una de les nostres cartes a cadascun dels altres jugadors amb el que ens estarem eliminant lentament nosaltres mateixos.

halli Galli caja juego

Un joc per a tota la família

Halli Galli és un joc molt recomanable tant per jugar en família com amb colles d’amics. Les partides seran més o menys ràpides depenent del vostre nivell i en poc temps tots podreu competir d’igual a igual.

Halli Galli

Nº de jugadors: 2-6
Edat: 6+
PVP: 18 €
Editorial: Mercurio Distribuciones
Autor: Haim Shafir
Disponible per provar a Via Lúdica.

¡Suscríbete a nuestra Newsletter!

La mejor manera de estar al día de todas las novedades y actividades de Via Lúdica.