Guanyadors As d'Or 2017

Els premis més importants de França

El passat 23 de febrer es van donar els premis As d’Or en el marc del Cannes Festival International des Jeux 2017. Com ja hem comentat en alguna ocasió aquest és un dels premis més importants del món i és l’equivalent al millor joc de l’any de França.

El jurat estava composat per tot de jugadors apassionats de l’escena francesa: Erwan Berthou, François Décamp, Hélène Graveleau, Marcus, Monsieur Phal, Michel van Langendonckt, Thierry Saeys, Catherine Watine i Nathalie Zakarian.

Els guanyadors de cada categoria han estat els següents:

Tots els públics: Unlock

Alice Carroll, Thomas Cauët i Cyril Demaegd són els autors d’aquest joc cooperatiu que està inspirat en els “Scape Room”. Un joc molt original de cartes amb una aplicació per a mòbils que permet buscar en els escenaris, combinar objectes i resoldre enigmes. El joc inclou d’inici tres escenaris diferents.

Unlock
Unlock bodegón

Unlock

Nº de jugadors: 2-6
Edat: 10+
PVP: 30 €
Editorial: Asmodee
Autors: Cyril Demaegd, Alice Carroll i Thomas Cauët

Expert: Scythe

Scythe de Jamey Stegmaier és un joc 4x ambientat en una realitat paral·lela de 1920. En un temps de granges i guerres, cada jugador representa un personatge d’una de les cinc faccions d’Europa de l’est que estant intentant aconseguir fortuna i reclamar la seva posició.

Cada facció és asimètrica i els recursos inicials de cada jugador, així com els seus objectius, són diferents.

Aquest joc va tenir una campanya molt exitosa a Kickstarter en la que va aconseguir recaptar casi dos milions de dòlars.

Scythe està publicat al nostre país per part de Maldito Games.

Scythe
Scythe tablero

Unlock

Nº de jugadors: 1-5
Edat: 14+
PVP: 80 €
Editorial: Asmodee
Autor: Jamey Stegmaier

Infantil: El Cuco Kiko estrena Nido

Josep Mª Allué i Viktor Bautista han aconseguit emportar-se el premi al millor joc en la categoria infantil amb el genial El Cuco Kiko estrena nido publicat per Haba. Un joc que a Via Lúdica ens ha agradat moltíssim i del que ja us en vàrem parlar extensament.

Moltes felicitats a aquests dos autors catalans per emportar-se aquest guardó tan prestigiós.

El cuco Kiko

el Cuco Kiko estrena nido

Nº de jugadors: 2-4
Edat: 4+
PVP: 20 €
Editorial: Haba
Autors: Josep Mª Allué i Viktor Bautista

6 jocs més per a tot la família

Descobreix el Cuco Kiko