El tesoro de las 13 islas, aventures en família

Un joc d'aventures i exploració

Ja tenim entre nosaltres les novetats de Haba d’aquest 2016 i com sempre aquesta editorial ens sorprèn amb moltes novetats i de molta qualitat, però sempre ens trobem amb aquells joc que ens enamora per la seva originalitat. En aquesta ocasió el joc que tant ens ha sorprès és El tesoro de las 13 islas.

El tesoro de las 13 islas

Una aventura d'exploració

En aquest joc ens fiquem en la pell d’exploradors que competiran amb els seus aparells voladors per ser els primers en fer-se amb el gran tresor.

Abans de començar la partida muntarem el taulell de joc que conté les tretze illes. Tres d’aquestes són illes especials que només visitarem quan tinguem una averia. Sobre les deu restants repartirem els objectes d’investigació sense que es vegin. De les cinc cartes d’indicació que inclou el joc en triarem tres a l’atzar que col·locarem cap per avall al costat del taulell. Finalment repartirem una carta d’encàrrec a cada jugador que indicarà quins objectes ha de trobar per complir els encàrrecs.

El tesoro de las 13 islas

Complint encàrrecs

Per complir els encàrrecs serà necessari que els jugadors visitin les diferents illes i destapin els objectes per trobar els dos que necessiten. Si es destapa un que no podem fer servir l’haurem de tornar a deixar girat on l’hem trobat. Per tant és molt important que siguem capaços de recordar on hem vist un objecte que necessitem.

En el moment que haguem completat un encàrrec, en rebrem un de nou i podrem mirar en secret una carta d’indicació. Aquestes cartes mostren una característica del paisatge de l’illa on es troba el tresor. Un cop haguem vist les tres cartes podrem saber en quina illa l’hem de reclamar, doncs tres elements ens defineixen de manera inequívoca una única illa.

Fins aquí semblaria que parlem d’un joc de memòria típic on en desplacem d’un punt a un altre la nostra fitxa de jugador destapant objectes. Quin és el punt de valor afegir? No podem mirar el taulell mentre ens desplacem.

El tesoro de las 13 islas

La màscara de navegació

A l’hora de desplaçar el nostre marcador haurem de fer servir la mascara de navegació que ens taparà la cara. Situarem només un dit sobre la fitxa, i un cop haguem memoritzat el camí que hem de seguir per anar a la nostra illa objectiu ens taparem els ulls i la desplaçarem sense mirar. En el moment en què topem amb un obstacle o arribem a una illa, la resta de jugadors ens avisarà. Si hem topat amb un dels obstacles (cavitats del taulell) haurem de robar una carta d’accident que situarem davant nostre. Si acumulem dues cartes amb el mateix símbol ens haurem d’estavellat i ens desplaçarem fins a la illa amb que coincideixi amb l’accident que haguem patit. Si hem arribat a terra podrem comprovar una de les nostres fitxes d’objectiu. 

El tesoro de las 13 islas

Visió espacial i memòria

 Amb aquest joc treballarem la visió espacial, la memòria i la coordinació. Haurem de ser capaços d’avaluar quin és el recorregut que volem seguir i reproduir-lo sense mirar el taulell. Si ho considerem oportú podem parar-nos allà on vulguem per fer recorreguts més curts. Aquesta estratègia ens pot ajudar a tenir menys accidents.

El tesoro de las 13 islas

El tesoro de las 13 islas

Nº de jugadors: 2-4
Edat: 6+
PVP: 30 €
Editorial: Haba
Autor: Marco Teubner
Disponible per provar a Via Lúdica.