Danza del Huevo, correm al voltant de la taula

Un joc per als petits... i per als no tant petits.

En Roberto Fraga és un dissenyador de jocs molt especial. Els seus dissenys solen ser molt originals buscant sobretot la interacció entre jugadors. Aquest any s’han publicat dos jocs seus on prima aquest aspecte i l’any passat ens va sorprendre amb el Fila Filo, del qual ja us n’hem parlat, que es va endur el premi al millor joc infantil. En aquesta ocasió no us parlarem de cap d’aquests jocs seus sinó que us acostem un dels seus grans clàssics. Un dels jocs més venuts i més reconeguts de Haba: La Danza del Huevo.

Danza del Huevo

Un dels grans clàssics de Haba

Com gran part dels clàssics, el seu èxit es troba en la seva senzillesa. El joc està conformat per deu ous (9 de goma i un de fusta) i dos daus. Les edicions antigues es presentaven a més en una ouera típica de les que pots trobar en el supermercat amb ous a la venta. Les edicions més modernes es presenten amb una caixa de cartró molt més duradora amb una ouera dibuixada.

Comença el joc el jugador que pugui saltar més alt. Aquest agafa el dau d’acció i el llença i en funció del resultat obtingut s’ha de realitzar l’acció indicada:

Posar un ou

Has tingut molta sort. Has de cridar coc-coc i agafar un ou de la caixa.

Ou botant

Agafa un ou de goma de la caixa, col·loca’l a una distància de mig metre d’alçada de la taula i deixa’l caure. Tots els jugadors hauran d’intentar agafar l’ou. El que ho faci se’l quedarà.

Agafar el dau

Tots els jugadors han de córrer a agafar el dau. El més ràpid guanyarà un ou de la caixa.

La dansa de l'ou

El joc es posa en moviment! Tothom ha d’aixecar-se del seu seient i córrer al voltant de la taula. Qui torni abans al seu lloc s’emportarà un ou.

El gran crit

El primer jugador en cridar coccorococ guanyarà un ou. Si dos jugadors fan el crit a l’hora ningú el guanya.

El gran silenci

S’ha de vigilar molt amb aquest símbol perquè s’assembla al del gran crit. Tothom s’ha de quedar en silenci. Si algú s’equivoca i fa el crit del gall perd un ou.

Si s’ha de guanyar un ou i no n’hi ha cap a la caixa se’n pot robar un a un altre jugador. S’ha de tenir en compte que els ous de goma atorguen un punt al final i el de fusta dos. 

Aguantant els ous

Si quan no queden més ous a la caixa podem robar els dels altres, quan s’acaba la partida? En aquest joc els ous que guanyem no els deixarem simplement davant nostre sinó que més aviat haurem de fer equilibris amb ells. Sempre que guanyem un ou llançarem el segon dau i el col·locarem allà on ens indiqui!

En el moment en què a algun jugador li caigui un ou s’acabarà la partida. Aquest estarà eliminat i la resta comptaran els seus punts. El jugador que en tingui més serà el guanyador.

Si durant la partida algú no vigila i llença algun dau al terra l’haurà de recollir sense ajuda. No se’l pot ajudar!

Per jugar amb els petits... o entre adults!

La Danza del Huevo és el típic joc que està recomanat a partir de cinc anys i que els més petits gaudiran, però això no vol dir que els més grans no s’ho passin bé jugant. De fet és molt habituals que aquest joc triomfi entre colles d’adults. La diversió està garantida.

Danza del Huevo

Nº de jugadors: 2-4
Edat: 5+
PVP: 19 €
Editorial: Haba
Autor: Roberto Fraga
Disponible per provar a Via Lúdica.