Cortex Challenge, proves per entrenar el cervell

Un joc amb vuit proves diferents

Asmodee acaba de publicar en el nostre país la sèrie de jocs Cortex creats per l’editorial francesa Captain Macaque. Es tracta de jocs pensats per entrenar diferents capacitats memòria, lògica, agilitat visual, coordinació i fins i tot el tacte. 

Entrenant el cervell

La dinàmica del joc és molt simple. Es situa la baralla de cartes cap per avall al centre de la taula. El revers de la carta ens indicarà quin tipus de prova serà la que hauran de resoldre els jugadors. Se li dóna la volta a aquesta i tots a l’hora han de buscar la solució. Quan algú la tingui haurà de tapar la carta amb la mà i anunciar-la en veu alta. Si és correcte aquest jugador es quedarà la carta i la situarà davant seu pel costat que indica el tipus de prova. Si no és correcte la carta es descartarà i el jugador no podrà participar en el següent repte com a penalització.

En el moment en què un jugador aconsegueixi una segona carta d’un mateix tipus de repte podrà reclamar una fitxa amb un tros de cervell. El primer en reclamar els quatre trossos de cervell es proclamarà vencedor.

Tipus de proves

Cortex Challenge ens presenta vuit tipus de proves per posar a prova les nostres capacitats:

Memòria: S’han de memoritzar els elements que apareixen a la carta i llavors posar la mà sobre aquesta i recitar-los.

Laberint: S’ha de trobar la sortida del laberint.

Colors: S’ha de trobar quina paraula està escrita en el seu color.

Coordinació: S’han de col·locar els dits indicats de la mà que toqui als punts de la cara que estiguin marcats a la carta.

Duplicat: S’ha de trobar quin és l’element que es troba repetit a la carta.

Freqüència: S’ha de trobar l’element que es repeteixi més cops a la carta.

Lògica: S’ha de trobar quina de les tres possibles opcions és la que encaixa en el dibuix central.

Tàctil: Aquesta és l’única prova que no realitzaran tots els jugadors. Només el que hagi guanyat el repte anterior podrà fer-la. La resta hauran de triar una de les cartes amb relleu especial per tal que el jugador actiu l’endevini només pel tacte. 

Diferents versions

Cortex Challenge és un joc recomanable per a tots els públics. A més de la versió bàsica més generalista hi ha disponible la versió Geo que es per posar a prova els nostres coneixements de geografia i la versió Kids pensada per nens a partir de 6 anys.

Cortex Challenge

Versions diferents: Challenge, Challenge 2 i Challegen 3
Nº de jugadors: 2-6
Edat: 8+
PVP: 15 €
Editorial: Asmodee
Autors: Johan Benvenuto i Nicolas Bourgoin.
Disponible per provar a Via Lúdica.