Capitán Flint, temptant la sort

Un joc àgil i ràpid

En el món dels jocs de taula trobem multitud de mecàniques diferents. De moltes d’elles us en hem anat parlant al llarg de diferents articles. Col·locació de treballadors, col·locació de llosetes, gestió de recursos, baralles construïbles, subhastes i reconeixement de patrons són alguns exemples. Amb el Capitán Flint de Viravi us presentem una nova mecànica: temptar la sort o “push your luck” en anglès.

Capitán Flint

Simplicitat de regles

Capitán Flint és un joc que destaca per la seva simplicitat. Les regles són molt senzilles i en un moment podem estar jugant amb tota la família o amics. Es tracta d’un joc molt ràpid d’aprendre i jugar.

L’objectiu del joc consisteix en aconseguir el màxim número de joies i monedes del cofre abans de que aparegui el fantasma del Capità Flint i s’acabi la partida.

En el nostre torn sempre haurem de girar obligatòriament una carta i deixar-la sobre la taula amb totes les cartes que s’hagin mostrat prèviament. Aquesta pot contenir un pirata o diferents tipus de tresors en forma de joies de colors. Llavors en funció de la carta que haguem destapat haurem d’actuar de la següent manera:

  • Si la carta té un símbol de cofre, haurem de girar una nova carta.
  • Si la carta té un símbol de garfi, si és la primera carta no passa res.
  • Si la carta té un símbol de barret pirata, haurem de mirar quants barrets hi ha en total sobre la taula. Si hi ha tres barrets haurem d’anar a atrapar la fitxa de lloro. El més ràpid en fer-ho es queda amb les cartes amb barret.
  • Si la carta té un pirata, retirem totes les joies amb la forma o color que ens indica el pirata.

Després d’haver resolt els efectes pertinents tindrem dues opcions: o bé jugar una de les quatre cartes de sac que haurem rebut al principi de la partida o girar una segona carta.

Acumulant tresors

Les cartes de sac ens serveixen per recuperar cartes de tresor del centre de la taula. Aquestes sempre ens mostraran o un color o una forma i ens permetran agafar tots els tresors que coincideixin amb aquesta forma o aquest color. Un cop jugada es descarta i quan les hem gastat totes ja no podrem agafar més tresors.

Hem de triar molt bé quan gastem les cartes. Si no en juguem una en el moment adequat és possible que ho faci un altre jugador i s’emporti ell els tresors. Hem d’aprendre a gestionar aquestes cartes i treure’n el màxim profit. 

Temptant la sort

Si les cartes acumulades sobre la taula no ens satisfan sempre tenim l’opció de girar una segona carta abans de jugar una carta de sac per maximitzar el nostre benefici, però no sempre ens sortirà bé la jugada. Si ens surt un garfi el nostre torn acabarà immediatament sense opció de jugar carta de sac. Si surt un pirata ens robarà cartes del centre tot i que si que podrem guanyar tresors.

Haurem de valorar en cada moment si val la pena arriscar-se a treure una segona carta o no. Només tindrem quatre cartes de sac i les hem de fer valer. 

El pirata més ric

La partida s’acaba quan apareix la carta amb el fantasma del capità Flint. Aquesta l’haurem barrejat prèviament entre les vint-i-cinc últimes cartes de la baralla de tresors. Si surt el fantasma ja no tindrem opció de jugar cap carta de sac i passarem al recompte de punts.

El guanyador de la partida serà el jugador que tingui més tresors entre les seves cartes.

L'illa del tresor

Aquest joc recupera el personatge fictici del capità Flint, el personatge creat per Robert Louis Stevenson que va enterrar el seu tresor a la mítica illa del tresor. És un exemple de joc que pot despertar la nostra curiositat. 

Capitán Flint

Nº de jugadors: 2-6
Edat: 8+
PVP: 16,95 €
Editorial: Viravi
Autor: Josep Mª Allué
Disponible per provar a Via Lúdica.