Bar Bestial, una cua molt animal

Avança en la cua a base d'animalades

El Bar Bestial és un d’aquells jocs que s’aprenen molt ràpid, la partida és molt curta i et deixa amb ganes de repetir. Devir ens sorprèn amb aquesta novetat que té lloc a la porta d’entrada de la festa. L’objectiu del joc és aconseguir fer entrar per la porta el màxim d’animals del nostre color.

Bar Bestial

Fent la cua

Cada jugador rep a l’inici del joc dotze cartes del seu color amb un animal de cada tipus. A cada animal li correspon un número diferent. Aquestes es barregen i es roben quatre que conformaran la mà de cadascú. Llavors per torns els jugadors jugaran cada cop una carta i en robaran una de nova. Les cartes es col·loquen fent cua a la porta de la festa. Aquesta dinàmica es repetirà fins que tots els jugadors hagin jugat totes les cartes.

En el moment en què a la cua hi hagi exactament cinc animals les portes s’obriran i els dos animals al capdavant de la cua entraran a la festa. L’animal en última posició s’emportarà una cop de peu del porter i quedarà eliminat.

Bar Bestial portero

Que les portes s'obrin no és tant fàcil...

Encara que pugui semblar que les portes s’obriran de forma fàcil la realitat és una mica més complexa. Cada animal té una habilitat especial que anomenem animalada. La majoria sorgeixen efecte en el moment en què es juguen, però d’altres són recurrents i es repeteixen torn rere torn.

La seqüència de joc sempre és la mateixa. Juguem una carta, es resol l’animalada de l’animal jugat, s’activen les animalades recurrents i es comprova si hi ha cinc animals a la cua. Els efectes de les cartes són molt divertits:

 1. Mofeta: Elimina de la cua els dos animals amb el número més alt.
 2. Lloro: Elimina de la cua l’animal que vulguis.
 3. Cangur: Salta un animal o dos animals de la cua.
 4. Mico: Un únic mico no fa res. En el moment que hi ha dos micos a la cua fan fora tots els hipopòtams i cocodrils i es situen al davant de la cua en l’ordre invers en què es trobaven.
 5. Camaleó: Es situa a la cua copiant un altre animal present. Al final del torn torna a ser un camaleó.
 6. Foca: Intercanvia la porta i la última posició de la cua. L’últim animal passa a ser el primer i el primer passa a ser l’últim.
 7. Zebra: Animalada recurrent. No deixa passar ni als hipopòtams ni als cocodrils.
 8. Girafa: Animalada recurrent. Salta un animal de valor inferior cada torn.
 9. Serp: Reordena tots els animals de la cua pel seu valor. Els de valor més alt es situen al capdavant.
 10. Cocodril: Animalada recurrent. Es menja tots els animals de valor inferior que tingui a davant.
 11. Hipopòtam: Animalada recurrent. Passa davant de tots els animals de valor inferior que tingui davant.
 12. Lleó: Es col·loca a la primera posició i fa fora als micos. Si ja hi havia un lleó, el nou se’n va directament eliminat.
Bar Bestial animales

Un joc ràpid i senzill

Bar Bestial és un joc per a tots els públics que sempre et deixa amb ganes de més. Les partides són molt curtes i a més té un format petit ideal per emportar-te de viatge.

Un cop ja es té el joc per mà es pot fer servir la variant avançada on els animals que entren a la festa no donen tots els mateixos punts sinó que puntuen en funció d’una taula que ens donen a les instruccions del joc. No és igual de fàcil entrar tots els animals. Alguns són devorats amb molt facilitat o són sempre objectiu de les animalades de la resta.

Bar Bestial

Nº de jugadors: 2-4
Edat: 8+
PVP: 18 €
Disponible per provar a Via Lúdica.

Comprar Bar Bestial