Arriben els jocs de Cayro

Jocs per riure i passar una bona estona amb amics

Hi ha moments en que ens ve de gust desconnectar de l’actualitat durant uns minuts.  Amb els jocs de taula ho aconseguim ja que s’estableixen uns objectius determinats que hem d’assolir. Aquests, ajudats de l’ambientació del joc, de les eines que ens proporciona i de la companyia són els que ens fan endinsar-nos en el món del joc durant un cert temps. Però d’entre tots els jocs de taulahi ha un grup, als quals anomenem Party Games, que per la seva curta durada i la seva simplicitat en temàtica i disseny són més idonis per aquestes situacions. Els jocs de Cayro que acaben d'arribar a Via Lúdica entren dins d'aquesta categoria. Us presentem alguns d'ells.

Fakes
Fast Words
On the top

What’s up

Com crear una historia esbojarrada amb lògica.

És un joc esbojarrat ideal per a donar vol a la imaginació i a la narració. Entre tots els jugadors s’ha de crear una història amb lògica partint d’unes cartes amb imatges que s’aniran destapant a mesura que avanci la partida. Hi haurà cartes que ens obliguin a fer mímica o a incloure’ns a nosaltres mateixos a la història.

 
What's Up

What's up

Nº de jugadors: 2+
Edat: 12+
PVP: 9,95 €

Comprar What's up

Fast words

Agilitat per crear paraules.

Per començar la partida s’han de col·locar 8 cartes de lletra a sobre de la taula formant un quadrat i al centre es col·loca una carta de temàtica. Tots els jugadors al mateix temps han de buscar una paraula relacionada amb la temàtica que contingui almenys una de les lletres que tenim disposades a sobre de la taula. El jugador més ràpid diu la paraula en veu alta, es comprova que sigui correcte i ell mateix retira les lletres que formen la paraula, guardant-les com a punts per al final de la partida. Es torna a repetir la jugada fins que només quedi un jugador per puntuar.

La partida té una durada de 9 rondes amb temàtiques diferents. El jugador que més lletres acumuli es declara el guanyador.

Fast Words

Fast Words

Nº de jugadors: 2+
Edat: 8+
PVP: 13,95 €

Comprar Fast Words

Fakes

L'habilitat de mentir.

A cada jugador se li reparteix una carta inicial on s’indica si l’anècdota que explicarà ha de ser certa o falsa. A continuació es treu una carta de temàtica i cada jugador ha d’explicar l’anècdota relacionada amb la temàtica, deixant al final de cada narració un parell de minuts perquè tots els jugadors puguin fer preguntes al narrador que només podrà respondre amb “si” o “no”. Un cop tots els jugadors han explicat la seva història, tots alhora senyalen a qui creuen que està mentint. Depenent dels encerts i les votacions, cada jugador guanyarà o perdrà punts.

Fakes

Fakes

Nº de jugadors: 3+
Edat: 12+
PVP: 9,95 €

Comprar Fakes

On the top

Coneixes realment als teus amics?

El joc es composa per un tòtem de fusta i una baralla de cartes. A cada carta hi ha una condició com “qui té la llengua més llarga” o “qui té més germans”. Al començament del joc cada jugador triarà un sobrenom per a ell mateix i a partir d’ençà ningú podrà dirigir-se als altres pel nom real. El jugador més jove dóna la volta a la primera carta i llegeix en veu alta la condició. Aleshores  tots els jugadors han d'assenyalar i dir el sobrenom en veu alta del jugador que creguin que compleix la condició.

En el cas que un jugador cregui que és ell mateix qui compleix la condició ha d’aixecar els braços i cridar: JO!.

En el cas que un jugador cregui que hi ha un empat de mínim dues persones, ha de ser el més ràpid en agafar el tòtem i dir en veu alta els sobrenoms dels jugadors.

El jugador més ràpid en encertar es queda la carta com a punt i en treu una altra. Qui reuneixi cinc punts és qui guanya. Però vigileu, perquè cometre un error et pot costar la partida ja que hauràs de tornar una de les teves cartes!

On the top

On the Top

Nº de jugadors: 3+
Edat: 12+
PVP: 11,95 €

Comprar On the Top