Alquimistas, apps i jocs de taula

Apps que aporten valor

En un món on predominen les noves tecnologies i el component digital, el joc de taula està a l’alça. Potser podria semblar una contradicció, però les característiques socials d’aquest últim el fan complementari a les del món digital.

El joc de taula també es beneficia de l’avenç tecnològic. Permet simulacions de partides en ordinadors per arribar a un disseny equilibrat, tecnologies de fabricació que evolucionen i que permeten noves tècniques i millores en qualitat i, en alguns casos, l’ús d’aplicacions per smartphone. L’Alquimistas és un exemple d’aquest últim cas.

Alquimistas

Ús d'aplicacions en un joc de taula

Sovint ens trobem clients que reaccionen de forma negativa davant l’Alquimistas pel fet que s’ha de fer servir una aplicació per poder-lo jugar de forma plena. Si el que busquem amb un joc de taula és allunyar-nos del nostre telèfon i passar una bona estona en companyia, ens podria semblar que el joc juga en contra nostre.

A Via Lúdica ho tenim molt clar. Si l’ús de l’app està justificat i aporta valor al joc hi estem totalment a favor.

Alquimistas aplicación

Un joc complex i exigent

L’Alquimistas no és un joc per tots els públics. Es tracta d’un joc complex i exigent que posarà a prova les nostres capacitats deductives.

L’objectiu del joc es convertir-nos en l’alquimista més prestigiós. Durant el joc guanyarem punts de prestigi per la publicació i refutació de teories, per l’obtenció de beques i per la tinença d’artefactes poderosos.

El joc ens presenta vuit tipus d’ingredients diferents, cadascun amb la seva composició alquímica diferent. L’app serveix perquè a cada partida aquesta sigui diferent. Cada ingredient té un component verd, vermell i verd que poden ser positius o negatius. Per publicar una teoria sense risc haurem de descobrir el signe de com a mínim dos colors de l’ingredient. Com podem descobrir la composició d’aquests? Barrejant-los per crear pocions.

Alquimistas tablero

Prova pocions en estudiants... o en tu mateix

A l’hora d’elaborar les pocions és on entra en joc l’aplicació. Tenim dues opcions per provar les pocions, sobre nosaltres mateixos o sobre un estudiant. Si les provem sobre un estudiant i resulta que era una poció negativa, aquest s’enfadarà i demanarà una moneda per cada poció que vulgui provar qualsevol jugador a partir d’aquest moment. Si les provem sobre nosaltres mateixos ens sortirà gratis en diners, però si l’efecte és negatiu tindrem una penalització.

Per veure quin resultat obtenim barrejant dos ingredients hem d’escanejar les dues cartes amb l’aplicació. Aquesta les detecta i ens dona un resultat de poció, que pot ser d’un dels tres colors amb signe positiu o negatiu o, si hem barrejat dos ingredients oposats, obtindrem la poció neutra. A partir del resultat obtingut hem de fer càbales per descobrir la composició de cada ingredient.

Els alquimistes no busquen fortuna, busquen prestigi

La partida la guanyarà el jugador que obtingui més punts de prestigi, però per poder provar més pocions i comprar artefactes poderosos serà imprescindible aconseguir diners. Aquests els guanyarem de tres maneres diferents: venent ingredients, obtenint beques publicant teories i venent pocions a aventurers.

Cada ronda, després de la primera, (de les sis que dura el joc) ens arribarà un aventurer en busca d’unes pocions en concret. Si tenim els ingredients i la sabem fer, li podrem oferir la garantia absoluta de que aquella poció és la que busca, si tenim alguns dubtes, podrem vendre-li més barata sense tantes garanties. A més els jugadors poden oferir descomptes per ser ells els que li venguin per davant dels altres.

Si busques un joc per posar-te a prova, aquest és una opció que has de tenir en compte!

Alquimistas

Nº de jugadors: 2-4
Edat: 12+
PVP: 45 €
Disponible per provar a Via Lúdica.

Comprar Alquimistas