3 jocs per la sobretaula

El Espía, Código Secreto i Enigmas Absurdos

S’acosten dies en els que els dinars i sopars amb família i amics es multipliquen. És moment de llargues estones de sobretaula i per això us proposem tres jocs amb els que amenitzar-les.

També és el moment ideal per estrenar els jocs que us vàrem proposar per l’amic invisible.

12 jocs per l'amic invisible

Jocs ideals per regalar

El Espía (que se perdió)

El Espía

Novetat de Zacatrus! que ens ha encantat. El joc ens presenta trenta localitzacions diferents on poden transcórrer les nostres partides.

Per cada partida haurem de triar en secret una localització. Prèviament haurem hagut de separar les cartes del joc en trenta bosses (incloses a la caixa) i a cada bossa hi haurem ficat una carta d’espia. D’aquesta manera a cada bossa tindrem totes les cartes de la mateixa localització i una carta d’espia. Per triar-ne una només haurem d’agafar una bossa a l’atzar i agafarem la primera carta (que si ho hem preparat bé serà la d’espia) i cartes addicionals per arribar a tenir tantes cartes com jugadors. Llavors en repartirem una a cadascú.

Així ens trobarem amb què l’espia només rebrà la seva carta d’espia i no tindrà més informació respecte a la localització en la que es troba. La resta de jugadors sabran en quina localització es troben, però no sabran qui és l’espia. L’objectiu del joc? Per l’espia descobrir on es troba i per la resta desemmascarar-lo.

Els jugadors s’aniran interrogant els uns als altres per descobrir si les seves respostes són coherents amb la localització. Fent les preguntes hem de vigilar. Si donem massa informació l’espia pot descobrir on ens trobem i anunciar-ho. Si és correcte haurà guanyat la partida. Si en canvi, desconfiem d’un jugador perquè les seves respostes són massa desconcertants el podem acusar. Si tothom hi està d’acord, aquest jugador haurà de revelar la seva carta i si és l’espia haurà perdut.

Un cop s’ha agafat el ritme del joc es poden introduir els personatges. Cada carta de localització inclou un rol diferent. Si per exemple ens trobem a l’hospital, podríem ser un metge, un pacient, una visita, un administratiu...

Un joc de rols ocults molt recomanable.

El Espía

El Espía (que se perdió)

Nº de jugadors: 3-8
Edat: 12+
PVP: 19,95 €
Editorial: Zacatrus
Autor: Alexander Ushan
Disponible per provar a Via Lúdica.

Código Secreto

Código Secreto

Novetat de Devir. L’últim joc del creador Vlaada Chvátil, un dels millors autors del moment.

Dos equips amb els seus líders competeixen per ser els primers en descobrir la identitat de tots els seus companys intentant evitar l’assassí. L’equip que els identifiqui abans serà el guanyador.

Sobre la taula disposarem vint-i-cinc cartes amb paraules formant una graella de 5x5. Cadascuna d’aquestes paraules representen un nom en clau d’una persona. Els líders d’equip seuran a l’altra banda de la resta de jugadors i posaran davant seu una targeta que només han de poder veure ells i que els indicarà la identitat real de cada posició de la graella. Darrera d’un nom en clau es pot trobar un agent de l’equip blau, un de l’equip vermell, un civil innocent o l’assassí.

Els líders d’equip hauran de formular pistes perquè els membres del seu equip siguin capaços d’identificar els agents del seu color. Aquestes sempre seran de la mateixa forma: una paraula seguida d’un número. La paraula ens indicarà un concepte que estarà relacionat amb les cartes de la taula i el número ens dirà amb quantes cartes està relacionada la pista. Si per exemple dos agents blaus es troben sota els noms en clau “Pendiente” i “Colgante” el líder blau podria donar la pista “Complement-2”.

Quan s’ha agafat la mecànica del joc i les partides són fluïdes els jugadors poden pactar quin tipus de pistes són vàlides. Una variant que dóna molt de joc és permetre títols de pel·lícules. Amb una sola pista es poden enllaçar moltes més paraules.

Sense cap mena de dubte aquest és un dels millors jocs de l’any.

Código Secreto

Código Secreto

Nº de jugadors: 4-8+
Edat: 8+
PVP: 20 €
Editorial: Devir
Autor: Vlaada Chvátil
Disponible per provar a Via Lúdica.

Enigmas absurdos

Enigmas Absurdos

Enigmas absurdos és un joc de cartes de la família del Preguntas de Mierda i Meditaciones disparatadas de Edge Entertainment.

Un jugador agafa una carta i planteja un dels dos enigmes a la resta de jugadors. Aquests hauran de proposar solucions, però com que els enigmes són absurds en si mateixos, les respostes també ho hauran de ser. Els mateixos editors del joc ens recorden que els enigmes tenen un propòsit humorístic i gens informatiu. Potser en algun moment serà necessari tapar les orelles dels més petits.

Un joc per passar una bona estona en companyia.

Enigmas Absurdos

Enigmas absurdos

Nº de jugadors: 2-6+
Edat: 16+
PVP: 9,95 €
Editorial: Edge Entertainment
Autor: Gabriel Munch-Anderson