12 jocs per l'amic invisible (1a Part)

Jocs ideals per regalar

Ja hem entrat al desembre i el nadal està pràcticament a tocar. Tió, amic invisible i compromisos varis se’ns ajunten i sempre estem a la recerca de noves idees per regals. Per aquest motiu avui us parlem de jocs de format petit ideals per regalar. 

També us pot interessar revisitar l'article on us parlàvem de jocs de cartes de partides ràpides que també són regals excel·lents.

4 jocs de cartes de partides ràpides 

Jocs ideals per viatjar

Rumble in the house

Rumble in the house

Caos a casa. 12 habitacions, 12 personatges. Només en pot quedar un.

El joc es desenvolupa en tres rondes. Al principi de cada ronda, cada jugador rep dues fitxes de personatge en secret. Aquestes li indicaran quins són els seus personatges per la ronda. L’objectiu és aconseguir que sobrevisquin el màxim temps possible.

Cada jugador en el seu torn pot triar entre dues accions diferents. Moure un personatge qualsevol a una habitació adjacent o fer lluitar dos personatges que es trobin en una mateixa habitació eliminant al que ell vulgui. Quan en una habitació coincideixen dos personatges, aquests ja no es poden moure.

Donat que tothom pot moure tots els personatges haurem de saber enganyar a la resta de jugadors per aconseguir que els nostres sobrevisquin.

Rumble in the house

Rumble in the house

Nº de jugadors: 3-6
Edat 8+
PVP: 16 €
Editorial: Asmodee
Autor: Olivier Saffre
Disponible per provar a Via Lúdica

Comprar Rumble in the House

Dados Zombie

Dados Zombie

Diversió en 13 daus.

Un joc molt ràpid en el que encarnem a un zombi que vol menjar cervells. En el nostre torn robarem tres daus del cubilet i els llançarem. Els resultats de cervell seran punts, els trets ens restaran vida i els resultats de petjades seran víctimes fugint. Després de cada llançament podem decidir si volem continuar traient daus o ens volem plantar i sumar els punts que haguem fet amb els cervells. Si continuem rellançarem els daus amb petjades juntament amb daus que traurem del cubilet fins a tenir-ne tres. Podem repetir aquest procés fins que decidim plantar-nos o acumulem tres ferides. En aquest últim cas no sumaríem cap punt. Llavors li toca al següent jugador.

Hi ha tres tipus de daus en el joc diferenciats pel color. Els verds són víctimes fàcils, els grocs ja representen un rival més fort i els vermells són rivals temibles que molt probablement ens acabaran ferint.

En el moment que un jugador aconsegueix tretze punts es juga fins acabar la ronda i el guanyador és aquell que tingui més punts.

Dados Zombie

Dados Zombie

Nº de jugadors: 2+
Edat 10+
PVP: 12,95 €
Editorial: Edge Entertainment
Autor: Steve Jackson
Disponible per provar a Via Lúdica

Comprar Dados Zombie

Timeline

Timeline

Mai jugar amb història havia estat tant divertit.

Què es va inventar abans, l’obrellaunes o la bombeta? Es van inventar després de les primeres ulleres?

En aquest joc ens trobarem amb 110 cartes amb un element que haurem de col·locar dins d’una línia temporal que anirem creant. Començarem amb una carta qualsevol col·locada al centre de la taula i li donarem la volta de tal manera que mostri l’any. Aquesta és la primera carta de la línia temporal. Li repartim a cada jugador quatre cartes i, per torns, aquests les hauran de col·locar dins de la línia. Si comencem només amb una carta haurem de dir si la nostra és anterior o posterior. Si la col·loquem correctament es quedarà i passarà a formar part de la línia temporal. Ara podrem col·locar cartes entre les dues. Si ens equivoquem es descartarà i en robarem una de nova.

El guanyador serà el primer en col·locar totes les seves cartes.

Existeixen cinc versions diferents del joc més una especial ambientada en l’univers de la trilogia clàssica de Star Wars.

Timeline

Timeline

Versions disponibles: Invents, Esdeveniments, Multitemàtic, Música i cinema i Ciencia i descobriments
Nº de jugadors: 2-8
Edat 8+
PVP: 13 €
Editorial: Asmodee
Autor: Frédéric Henry
Disponible per provar a Via Lúdica

Cardline: Marvel

Cardline Marvel

Posa a prova els teus coneixements de l’univers Marvel.

Qui és més fort, Iron Man o Thor? Qui té un coeficient intel·lectual superior, la Vídua Negra o Ull de Falcó? Qui té més capacitat de combat, Capità Amèrica o Hulk?

Aquest joc es juga de forma molt similar al Timeline, però el que comparem en aquest cas no són dates sinó que hem de triar si volem jugar amb valor de força, coeficient intel·lectual o capacitat de combat.

Coneixes bé els personatges de Marvel?

Cardline Marvel

Cardline Marvel

Nº de jugadors: 2-8
Edat 7+
PVP: 17 €
Editorial: Asmodee
Autor: Frédéric Henry

Black Stories

Black Stories

Enigmes de pensament lateral.

Black Stories és un joc de cartes que ens planteja fins a cinquanta enigmes diferents. Un dels jugadors prendrà el paper de guardià del misteri i agafarà una carta tot llegint l’enunciat a la resta de jugadors. Llavors li donarà la volta a la carta i llegirà en secret la resolució del misteri.

A partir d’aquest punt els jugadors li faran preguntes al guardià per mirar de treure l’entrellat del misteri, però han de formular bé les preguntes doncs només podran rebre un Sí o un No com a resposta.

Aquest tipus d’enigmes estimulen el pensament lateral doncs només seguint processos de pensament lògic pot ser molt difícil trobar la solució.

Existeixen múltiples versions del joc.

Black Stories

Versions disponibles: Black Stories, Black Stories 2, Black Stories 3, Edición Misterio, Crímenes Reales, Muertes Ridículas, Edición Medieval, Sexo y Crimen, Marrones Mortales, Hospitales Demenciales i Oficinas Asesinas.
Nº de jugadors: 2+
Edat 12+
PVP: 12,95 €
Editorial: Gen X
Autor:  Holger Bösch
Disponible per provar a Via Lúdica

Shinobi

Shinobi

Un joc d’engany ninja.

El Gran Daimio ha mort en estranyes circumstàncies tal com va passar amb el seu antecessor, l’antecessor del seu antecessor i tots els Daimio que es recorden.

Cada jugador vol arribar a convertir-se en el nou Daimio. Per fer-ho haurà d’acabar amb la resta de jugadors. Tothom té quatre cartes d’armes diferents de les quals n’haurà de fer servir tres per atacar als tres jugadors de la seva esquerra. Quan entreguem una carta sempre ho haurem de fer en secret i indicant amb quina arma estem atacant (pot ser veritat o no). Farem servir uns cubs per marcar l’arma amb què diu que ataca cada jugador.

Quan tothom ha repartit les cartes ens trobarem que cada jugador té tres cartes a davant seu. Llavors li donarem la volta a dues. Si les dues cartes són de la mateixa arma, el jugador atacat perd una vida. Si són diferents no passa res. Però entre els ninja hi ha un codi d’honor. Si les dues cartes són iguals podem acusar als nostres atacants de complot i girar la tercera carta. Si totes tres són iguals són els rivals els que perden una vida. Si les dues cartes són diferents els podem acusar d’incompetència i revelar la tercera carta. Si totes tres són diferents llavors els rivals perden una vida. Si coincideix amb una de les altres dues, llavors perdrem una vida per l’atac i una per la falsa acusació.

Shinobi

Nº de jugadors: 4-6
Edat 8+
PVP: 10€
Editorial: GDM Games
Autor: Josep Mª Allué
Disponible per provar a Via Lúdica