10 jocs que tothom hauria de provar (Versió usuaris)

Grans jocs que s'han de jugar com a mínim un cop. Versió dels nostres usuaris.

Fa un temps us vàrem presentar la nostra llista dels deu jocs que creiem que tothom hauria de provar i es va convertir en una de les nostres publicacions de més èxit. Com que va generar molta conversa a la botiga vam decidir fer una nova versió, però en aquesta ocasió amb les vostres recomanacions. Després d’un temps de recollida de vots us presentem la vostra llista dels deu jocs que tothom hauria de provar!

10. Pandemic

Pandemic

Un dels grans jocs cooperatius de tots els temps. El seu èxit ha estat tant gran que s’ha convertit pràcticament en una franquícia. A més de les expansions per al joc base s’han publicat altres versions com el Pandemic Iberia i Pandemic El Reino de Cthulhu, però el que l’ha portat al capdamunt de la majoria de llistes dels millors jocs de tots els temps és la seva incursió en el format Legacy. Els Pandemic Legacy  s’han convertit en una referència que ha revolucionat la forma d’entendre el joc. En aquest format es juga una aventura en forma de campanya. El resultat de cada partida modifica permanentment les condicions per a la següent partida. Una experiència molt intensa, però no rejugable.

Avui en dia podem continuar considerant Pandemic com un dels millors jocs cooperatius de tots el temps.

Pandemic, un joc cooperatiu més complex

El format Legacy i les experiència de joc

Pandemic

Nº de jugadors: 2-4
Edat: 10+
PVP: 40 €
Editorial: Devir
Autor: Matt Leacock
Disponible per provar a Via Lúdica.

9. ¡Aventureros al Tren! / ¡Aventureros al Tren! Europa

Aventureros al tren

Un dels tres grans jocs introductoris al món dels jocs de taula. L’èxit d’aquest joc ha fet que hi hagi diferents versions i múltiples expansions de mapes. La versió original presenta el mapa de Nord Americà en el que els jugadors han d’enllaçar ciutats amb els seus vagons per crear així rutes de tren. Només un any després de la seva publicació va sortir a la venta la versió Europa amb algunes normes addicionals. Ambdues versions del joc han rebut els vostres vots i finalment hem decidit agrupar-los.

Un joc que es pot aprendre a jugar molt ràpidament (en menys de 15 minuts) i que tothom gaudirà jugant. Et dedicaràs només a fer les teves rutes o intentaràs deduir que estan fent els altres jugadors per veure si hi ha l’oportunitat de fer-los la guitza?

Podeu continuar llegint sobre ¡Aventureros al Tren! en el nostre article sobre jocs per a tota la família.

Aquest joc apareixia en la posició número 4 de la nostra llista.

¡Aventureros al Tren!

Nº de jugadors: 2-5
Edat: 8+
PVP: 43,95 €
Editorial: Edge Entertainment
Autor: Alan R. Moon
Disponible per provar a Via Lúdica.

8. Dominion / Dominion Intriga

Dominion

Dominion va suposar una revolució en el món del joc de taula donat que va inventar una mecànica de joc completament nova: les baralles construïbles. Tothom comença amb exactament les mateixes cartes i el joc consisteix en fer servir aquestes cartes per comprar-ne de més poderoses per incloure-les a la baralla i poc a poc anar aconseguint millors cartes per arribar en última instància a comprar les cartes més valuoses en punts de victòria (o simplement tancar la partida quan creus que pots guanyar perquè tens més punts que els altres).

Un dels punts forts de Dominion és el fet que cada versió del joc compta amb vint-i-cinc cartes de joc diferents i cada partida es munta només amb deu. En funció de les cartes que es facin servir l’experiència de joc pot ser completament diferent.

Descobreix més sobre Dominion.

Dominion

Nº de jugadors: 2-4
Edat: 8+
PVP: 40 €
Editorial: Devir
Autor: Donald X. Vaccarino
Disponible per provar a Via Lúdica.

7. Skull King

Skull King

Un dels jocs que més fort ha picat a Via Lúdica. Està pendent de ser reeditat per Devir i que no ens acaben d’aclarir si finalment serà reeditat o no. Un joc de bases en el que el més important no és guanyar totes les mans possibles, sinó s’han de guanyar el número exacte de mans que s’ha apostat que es guanyaran. Si a més pots encertar la teva aposta fent que els altres la fallin encara et distanciaràs més dels teus rivals!

Skull King, la sensació de l'estiu

Skull King

Nº de jugadors: 2-6
Edat: 8+
PVP: 9 €
Editorial: Devir
Autor: Brent Beck
Disponible per provar a Via Lúdica.

6. Patchwork (2014)

Patchwork

Un joc que considerem el millor joc actual per a aquest número de jugadors. Molt senzill d’explicar, però a mida que vas sumant partides te n’adones que hi ha moltes decisions estratègiques per prendre.

En els jocs no cooperatius per a dos jugadors sempre hi sol haver un component de fer la punyeta a l’altre jugador. En aquest joc s’ha de decidir contínuament entre agafar les fitxes que van millor per col·locar al nostre taulell... o evitar que el rival pugui agafar les que més el beneficien.

Podeu llegir més sobre Patchwork en el nostre article de jocs per a dos jugadors.

Aquest joc apareixia en la posició número 5 de la nostra llista.

4 Jocs per a dos jugadors

Patchwork

Nº de jugadors: 2
Edat: 8+
PVP: 18 €
Editorial: Maldito Games
Autor: Uwe Rosenberg
Disponible per provar a Via Lúdica.

5. Sushi Go / Sushi Go Party

Sushi Go

Un joc de cartes deliciós. Un altre d’aquests jocs que va tenir un èxit tant gran que va sortir una nova versió. Tots dos són jocs molt bons que s’han emportat molts dels vostres vots i hem decidit agrupar-los.

En Sushi Go els jugadors s’aniran passant cartes de Sushi en format draft. Tothom té unes cartes a la mà i a l’hora tria quina carta vol jugar. Llavors es passen les cartes al jugador del costat (algunes rondes passarem les cartes al jugador de la dreta i en d’altres al jugador de l’esquerra) i el procés es repeteix fins que s’han jugat totes les cartes. En funció del que aconseguim acumular davant nostre puntuarem més o menys. Algunes cartes ens demanaran aconseguir una parella d’aquell tipus, altres un trio...

La versió Party afegeix més rejugabilitat doncs ens permet muntar-nos el menú amb el que jugar i triar les cartes. Un funcionament similar al muntatge de partida del Dominion.

Descobreix més sobre Sushi Go Party en el nostre article sobre jocs de partides ràpides.

4 jocs de cartes de partides ràpides

Sushi Go

Nº de jugadors: 2-5
Edat: 8+
PVP: 10 €
Editorial: Devir
Autor: Phil Walker-Harding
Disponible per provar a Via Lúdica.

Sushi Go Party

Nº de jugadors: 2-8
Edat: 8+
PVP: 22 €
Editorial: Devir
Autor: Phil Walker-Harding
Disponible per provar a Via Lúdica.

4. Catan

Catan

El que considerem pare del joc de taula modern. El joc que va obrir camí i va mostrar que es podien fer jocs molt diferents als clàssics i el més antic d’aquesta llista. Aquest és un altre dels tres grans jocs introductoris de tots els temps. El que sempre posem en primera posició.

Amb la quantitat de títols importants i interessants que es publiquen avui en dia potser el Catan no és el gran joc que va ser en els seus inicis i es podria dir que comença a estar superat, però continua essent un magnífic primer joc per a qualsevol persona. La dinàmica de comerç entre jugadors i l’agilitat del joc va marcar una època. Queda molt clar que per als nostres clients Catan continua essent una molt bona opció per recomanar.

Aquest joc apareixia en la posició número 10 de la nostra llista.

Catan

Nº de jugadors: 3-4
Edat: 10+
PVP: 39 €
Editorial: Devir
Autor: Klaus Teuber
Disponible per provar a Via Lúdica.

3. Dixit

Dixit

Un dels grans clàssics familiars. Ideal tant per trencar el gel com per practicar idiomes. Les il·lustracions de les cartes d’aquest joc són precioses. Ideals per fer volar la imaginació.

Tothom té una mà de sis cartes a la mà i per torns els jugadors assumiran el paper de narrador. Aquest ha de triar una de les seves cartes i ha de donar una pista sobre la mateixa. La pista pot ser una frase, una paraula, cantar una cançó o qualsevol cosa que evoqui aquella carta. Llavors tots els jugadors han de mirar d’entre les seves cartes quina creuen que va millor amb la pista donada pel narrador. Es disposaran al centre de la taula tantes cartes com jugadors i tothom (menys el narrador) haurà d’intentar endevinar quina és la carta del narrador. Si tothom encerta vol dir que era massa fàcil. Puntua tothom menys el narrador. Si tothom falla és que era massa difícil. Puntua tothom menys el narrador. L’objectiu és aconseguir que algú encerti i algú falli per poder puntuar. A més els jugadors s’emportaran punts extra si reben vots dels altres. Voldrà dir que la seva carta encaixava molt bé amb la pista del narrador.

Descobreix més sobre Dixit i altres jocs creatius. 

5 Jocs de taula per potenciar la imaginació

Dixit

Nº de jugadors: 3-6
Edat: 8+
PVP: 29,95 €
Editorial: Asmodee
Autor: Jean-Louis Roubira
Disponible per provar a Via Lúdica.

2. King of Tokyo

King of Tokyo

Un dels jocs clàssics de daus i per a colles. Richard Garfield, el creador de Magic The Gathering, és l’autor d’aquest joc que ofereix dues maneres diferents de guanyar. O acumules estrelles destruint la ciutat fins arribar a 20 punts de victòria, o bé elimines als altres jugadors i et converteixes en l’últim monstre en peu.

King of Tokyo és un dels jocs que més ha venut a nivell internacional. Fa poc es va fer una reedició per modernitzar l’art del joc commemorant el milió d’unitats venudes a nivell mundial. Si voleu conèixer més sobre aquest joc podeu llegir l’article que li vàrem dedicar.

Aquest joc apareixia en la posició número 8 de la nostra llista.

King of Tokyo, sort i habilitat en un joc familiar

King of Tokyo

Nº de jugadors: 2-6
Edat: 8+
PVP: 30 €
Editorial: Devir
Autor: Richard Garfield
Disponible per provar a Via Lúdica.

1. Carcassonne

Carcassonne

L’últim joc que faltava dels tres grans jocs d’iniciació. Si diem que el Catan potser comença a estar superat, el cas del Carcassonne és tot el contrari. Un dels millors jocs de tots els temps en el que gràcies al seu sistema de col·locació de llosetes cada partida és sempre diferent. A més és un joc que s’escala molt bé a diferent número de jugadors.

Per dos jugadors Carcassonne és un joc molt estratègic en el que hauràs de pensar molt bé on col·locar les teves llosetes per aconseguir avantatge respecte al teu rival. Quan juguen quatre o cinc jugadors en canvi es torna un joc molt més diplomàtic en el que has de saber amb quins jugadors t’interessa compartir punts i a quin has de bloquejar per tal que no pugui puntuar.

Aquest joc també apareixia en la posició número 1 de la nostra llista.

Carcassonne

Nº de jugadors: 2-5
Edat: 8+
PVP: 25 €
Editorial: Devir
Autor: Klaus-Jürgen Wrede
Disponible per provar a Via Lúdica.

10 jocs que tothom hauria de provar. (La nostra versió)

10 jocs que tot nen hauria de provar. (La versió infantil)