Bases tornejos de Guerra de Mitos de Via Lúdica

1. Joc

En els tornejos de Guerra de Mitos de Via Lúdica seran legals totes les expansions publicades. Només quedarà prohibit l’ús de noves expansions que hagin sortit menys de dues setmanes abans de la data del torneig.

2. Format del torneig

Els tornejos es realitzaran seguint sempre les regles oficials de torneig de Guerra de Mitos publicades a la pàgina web oficial del joc.

Es realitzaran un seguit de rondes, amb un límit de temps de 40 minuts, que vindran donades pel número de participants.

  • 4-8 jugadors      3 rondes
  • 9-16 jugadors    4 rondes
  • 17+  jugadors    5 rondes

Tots els tornejos de Guerra de Mitos de Via Lúdica seran de format de 2 jugadors.

2.1. Inscripcions

Les inscripcions es realitzaran sempre a través del nostre e-mail info@vialudica.com, a la mateixa botiga o per telèfon. No s’acceptarà cap inscripció per cap altra via.

La inscripció no és ferma fins el pagament de la mateixa i queda anul·lada en cas d’incompareixença a l’inici del torneig.

En cas d’anul·lació d’una inscripció, només es reemborsarà si l’anul·lació té lloc 48 hores abans de l’inici del torneig.

En el moment de la inscripció és imprescindible que els jugadors hagin lliurat a l’ organització la llista de la baralla que faran servir. És recomanable s’enviï la llista per e-mail a info@vialudica.com abans del torneig.

Via Lúdica ofereix un màxim de 50 places per aquests tornejos.

3. Rondes classificatòries

Les rondes tindran un límit de temps de 40 minuts i seran de format suís. Un cop s’acabi el temps de la ronda s’acabarà el torn que s’estigués jugant i no es podrà començar cap torn nou. Els jugadors podran veure el temps que queda en tot moment en la pantalla del projector.

3.1. Jugadors per taula

Es dividirà als jugadors en diferents taules per cada ronda.

L’assignació de taules per a la primera ronda es farà de forma completament aleatòria i sempre es prioritzarà que els jugadors que hagin assistit junts al torneig no s’enfrontin en aquesta ronda.

En cas de que el número de jugadors sigui imparell, un jugador a l’atzar obtindrà un BYE.

Els jugadors hauran de seure a les taules designades per l’organització a tal efecte, tal com indica el plànol de situació de les taules, a no ser que és digui expressament el contrari.

Si una partida no es desenvolupa en una de les taules determinades a tal efecte, ambdós jugadors comptabilitzaran una derrota.

3.2. Puntuació

Després de cada ronda, el jugador que hagi estat declarat vencedor serà l’encarregat de donar el resultat a l’organització. El guanyador s’emportarà 1 punt de torneig i el perdedor no en sumarà cap.

Si hi ha un jugador amb un BYE, aquest obtindrà una victòria.

En el cas de que 5 minuts després de la finalització de la ronda encara no s’hagi transmès el resultat a l’organització, a ambdós jugadors se’ls comptabilitzarà una derrota.

3.3. Esgotament del temps

En el cas de que s’esgoti el temps per la ronda, els jugadors que encara no hagin acabat la seva partida hauran d’acabar el torn en el que es troben i, si encara no s’ha proclamat un vencedor, llavors tindran un minut per decidir si un dels dos tenia més possibilitats de victòria. Si no s’aconsegueix un acord, el jugador amb més punts de poder s’emportarà la victòria. En cas d’empat, es considera que el jugador inicial té un punt de poder extra.

3.4 Pas a la següent ronda

Després de cada ronda els jugadors seran classificats de la següent forma:

  • En primer lloc en funció dels punts de torneig aconseguits.
  • En segon lloc en funció de la suma total de punts de torneig dels seus rivals.
  • En cas d’empat entre els dos factors, els jugadors es classificaran de forma aleatòria.

La classificació es penjarà després de cada ronda per tal de que els jugadors puguin revisar la seva posició i que les dades són correctes.

La taula en la que cada participant jugarà la següent ronda ve determinada per la seva posició en la classificació general. Els emparellaments es faran entre jugadors amb punts similars (habitualment igual número de victòries).

El jugador que estigui pitjor classificat s’emportarà un BYE.

Nota: A l’hora de fer els emparellaments sempre es prioritzarà que cap jugador hagi de repetir un enfrontament i que cap jugador no obtingui més d’un BYE.

Si era la última ronda classificatòria es passarà a les rondes finals.

4. Rondes eliminatòries

Després de les rondes classificatòries es passarà a les rondes eliminatòries en funció del número de jugadors.

De 4 a 15 jugadors només es jugarà una ronda final entre els dos primers classificats.

Amb 16 o més jugadors es jugaran dues rondes finals (semifinals i final) entre els quatre millors classificats. Les semifinals es conformaran de la següent manera:

  • 1a Semifinal: 1r classificat contra 4t classificat
  • 2a Semifinal: 2n classificat contra 3r classificat

Els guanyadors d’ambdues semifinals s’enfrontaran en una ronda final per determinar el guanyador del torneig.

Les rondes eliminatòries també comptaran amb el límit de temps de 40 minuts.

Després de la ronda final es passarà a l’entrega de premis.

5. Premis

La recaptació íntegra del torneig es repartirà en xec botiga entre els millors classificats. Addicionalment s’entregaran cartes promocionals a tots els jugadors en funció de disponibilitat de les mateixes.

6. Etiqueta

Via Lúdica es reserva el dret d'admissió  en tots els seus tornejos.

6.1. Interpretació de regles

Les partides dels tornejos de Guerra de Mitos es jugaran sempre segons les normes oficials del joc més actuals. Durant el torneig qualsevol disputa en quant a normes es saldarà segons el que disposin aquests documents.

L’organització és l’autoritat definitiva en el que respecta a les interpretacions de les normes.

6.2. Conducta poc esportiva

Els jugadors s’han de comportar de forma respectuosa i madura tant amb els participants en el torneig com amb la resta d’usuaris de Via Lúdica.

Qualsevol intent de desconcentrar al rival pot ser sancionat.

Via Lúdica  té plena potestat per expulsar del torneig a jugadors amb conductes poc esportives.

La confabulació entre jugadors per manipular les puntuacions queda terminantment prohibida. L’intent per part de jugadors de pactar un resultat per aconseguir un benefici resultarà en l’expulsió immediata del torneig.

6.3. Legalitat de la baralla

Els jugadors tenen l’obligació de dur una baralla legal al torneig. En qualsevol moment un jugador o un àrbitre pot demanar la revisió de la baralla. Si es detecta una irregularitat durant el transcurs d’una partida, el jugador en qüestió comptabilitzarà una derrota.

Després podrà continuar jugant el torneig sempre que giri les cartes il·legals (sempre que faci servir fundes opaques). Fins el final del torneig aquestes cartes es consideraran blanques i sense efecte.

Els resultats previs del jugador no es veuran modificats.  

Normes de torneig de Guerra de Mitos

Consulta les normes oficials de tornejos de Guerra de Mitos.