Lavamonstruos, un joc per jugar a l'aire lliure

Seràs el més ràpid estenent monstres?

Administrador

A Via Lúdica estem especialitzats en joc de taula modern, però de tant en tant trobem algun producte que és difícil de classificar com a joc de taula. Aquest és el cas del Lavamonstruos de Haba, un joc que es pot jugar perfectament a l’aire lliure i que no es necessita cap taula per gaudir-lo.

Un joc d'agilitat i moviment

En aquest joc els jugadors es separen de forma més o menys equidistant i es passen la corda elàstica per darrera de forma que quedi tensada. Cadascú agafa les vuit agulles d’estendre del seu color i a continuació es deixen a terra tots els monstres de tots els colors barrejats.

Al crit de “rentat de monstres!” tothom ha de buscar els seus monstres i estendre’ls en el seu lloc corresponent.

Si veiem que la corda es belluga massa perquè els jugadors no paren de moure’s, sempre podem passar la corda per darrera de cadires.

Percepció

El joc no consisteix en simplement buscar els nostres monstres i estendre’ls sense cap ordre, sinó que hi ha vuit monstres de cada color: quatre amb puntets i quatre amb estrelles. Els primers els hem de col·locar a la nostra dreta i els últims a la nostra esquerra.

En el moment que els tinguem tots estesos haurem de cridar: “monstres pareu!” i llavors comprovarem si la col·locació és correcte. Si ho hem fet bé guanyarem una agulla dorada. Si ens hem equivocat perdrem una de les que haguéssim guanyat en una ronda anterior.

Següent ronda

Després de cada ronda no tornarem a posar tots els monstres al centre sinó que cada jugador començarà tal i com hagués acabat la ronda. En aquesta ocasió no haurem d’ordenar els monstres del nostre color segons tinguin estrelles o puntets. Per a la següent ronda posarem a dreta i esquerra un monstre de cada color diferent al nostre. A la nostra dreta els que tinguin puntets i a la nostra esquerra els que tinguin estrelles.

Lavamonstruos

Nº de jugadors: 2-5
Edat: 7+
PVP: 25 €
Disponible per provar a Via Lúdica.